Kuiskaavan tyttö -romaanin lisäksi syksyn aikana ilmestyy Haamu Kustannukselta sarjakuvaversio Varpaat-nimisestä novellistani (julkaistu Valkoiset varpaat -antologiassa pari vuotta sitten).

Tekijä on Broci-nimellä kulkeva mainio sarjakuvataiteilija, jonka kanssa saan toivottavasti jatkaa yhteistyötä myös tulevaisuudessa! Ohessa näyte hänen kädenjäljestään. Brocin työskentelyä voi seurata myös Instagramissa hänen omilla sivuillaan ja Haamu Kustannuksen kanavilla hashtagilla #varpaatsarjis.

Lisätietoja seuraa loppuvuodesta. Tähän liittyen olen viime aikoina lukenut sarjakuvaversioita novelleista. Gou Tanaben Lovecraft-mangasta kirjoitin aiemmin. Lisäksi luin uudelleen Thomas Ligottin novelleihin perustuvan The Nightmare Factory -albumin.

Erityisesti sen avaustarinassa The Last Feast of Harlequin on saatu kammottavalla tavalla kuvallistettua alkuperäisnovellin ydin.

Jos joku tätä blogia seuraava ei vieläkään tunne Thomas Ligottia, varoitettakoon heti, että hänen kauhutarinansa ovat vallan eri ulottuvuudessa kuin vaikkapa Stephen Kingin vastaavat. Ne iskevät juuri siihen todellisuuden tasoon, jota kukaan meistä ei mielellään ajattele. Ligottiin voi tutustua esimerkiksi lukemalla tämän läpeensä riemastuttavan teoksen tai yhden omista kirjailijaan liittyvistä analyyseistäni.

Ehtiessäni kirjoitan myös kesällä luetuista romaaneista. Esimerkiksi Paul Bowlesista (Suojaava taivas), Paul Tremblaysta (Disappearance at Devil’s Rock) ja afrikkalaisesta kauhukirjallisuudesta, jonka keulakuvan Nuzo Onohin The Reluctant Dead on ollut luvussa myös.