Syksy on kaukaista aikaa vielä, mutta tulevan Leväluhta-romaanin tiedot on jo julkistettu Tammen sivuilla. Kannesta vastaa jälleen Mika Tuominen, jonka kädenjälki on tasaisen häikäisevää.

Romaanin nimestä ei tällä kertaa tullut suurempaa pohdintaa kuin yhden kirjaimen osalta: Orismalan kylässä sijaitsevan suokalmiston virallinen nimi on nykyään Levänluhta, eli levä-sana on genetiivissä. Jostakin syystä mielikuvitukseni ei taipunut tähän kirjoitusasuun, joten romaanin nimi on sama kuin paikan päällä olevissa kylteissä eli Leväluhta. Mutta siitä lisää syksyllä.

Storytel Original -sarjaan kirjoittamani äänikirja Isä Malakain silmät on kääntymässä myös ruotsiksi (tätä ennen tuli ilmoitus tarinan julkaisusta Tanskassa, Hollannissa ja Puolassa). Kyseistä tarinaa ei vieläkään olla julkaisemassa painotuotteena, joten kannattaa käydä kuuntelemassa se Storytelissa (palvelua voi kokeilla ilmaiseksi). Storytel-tarinoille tulee varmasti myös jatkoa.

Lisäksi kannattaa kuunnella Ylen Kulttuuriykkösen keskustelu, jossa aiheena on kauhukirjallisuus. Pauliina Grymin vetämässä keskustelussa olivat lisäkseni mukana tutkija Susanne Ylönen ja kauhusta väitöskirjaa tekevä sarjakuva-aktiivi Onni Mustonen, sekä esikoiskirjailija Maija Sirkjärvi, jonka novellikokoelma Barbara ja muita hurrikaaneja ilmestyi juuri.