Verkkoläsnäoloni on ollut epämuodikkaasti viime aikoina nollassa, mutta muuten olen ollut poikkeuksellisen ahkera muurahainen.

Sain juuri valmiiksi kymmenenosaisen kauhutarinan, joka julkaistaan äänikirjana Storytel-palvelussa ja olen siitä lievästi sanottuna innoissani. Tarinan nimeä tai muutakaan en vielä paljasta, mutta palaan aiheesen heti, kun jutun markkinointi lähtee käyntiin. Äänikirjaformaatti ja poikkeuksellinen rakenne (episodimuoto) veivät kirjoittamisen sekä tutuille että aivan uusille urille. Tätä voisi tehdä lisääkin.

Huvittaisi kertoa aiheesta enemmän, mutta jääköön oheisen kuvan Ringu-henkinen hyönteishyökkäys nyt ainoaksi paljastukseksi. Kirjoitin tarinaa kesällä terassilla, missä oli omat haasteensa, sillä nuo hyönteiset tunkivat silmiin ja korviin ja peittivät ajoittain kirjaimet näytöllä. Aamulla niitä löytyi sekä näppäimistöltä että hiuksista, mitä opin pitämään merkkinä siitä, että olen tehnyt täyden työpäivän.

Kirjallista urautumista on osaltaan vähentänyt myös se, että olen kirjoittanut Pimeä Productions -kollegoideni kanssa kaupunkipeliä mainiolle helsinkiläiselle pakohuonepeliyritykselle Truescapelle. Näkemieni ennakkomateriaalien perusteella luvassa on jotakin poikkeuksellista ja kunnianhimoista, joten odotan julkaisua malttamattomana.

Jottei olisi ehtinyt tulemaan tylsää, viime kuukausiin on mahtunut myös historiallisesti Helsingissä järjestetty Worldcon ja paljon muuta. Olin muun muassa Suomen nuorisokirjailijoiden järjestämällä Oslon-matkalla (vaimoni Tiina Hautala on jäsen). Yksi etapeistani oli Neseblod-niminen kauppa, joka tunnettiin 90-luvun alussa nimellä Helvete. Kyseessä oli norjalaisen black metal -ilmiön keskuspaikka ja sen kellari on edelleen pyhitetty aiheelle. En ole varsinaisesti kyseisen musiikkilajin suurkuluttaja, mutta ilmiön oikeasti synkät sävyt ovat kiinnostaneet minua pitkään ja niillä on roolinsa myös tulevassa romaanissani, joten visiitti oli paikallaan (kirjoitan siis myös romaania, joka toivottavasti ilmestyy ensi vuonna).

Tuleviin kuukausiin sisältyy esiintymisiä ainakin Raahen kirjamessuilla, Turun kirjamessuilla sekä Tukholman ruotsinsuomalaisilla kirjamessuilla. Lisäksi olen syksyn aikana vieraana Ylen Lukupiiri-ohjelmassa, jossa keskustelemme Kaisa Pulakan, Juha Hurmeen ja lähetykseen soittavien kuuntelijoiden kanssa eräästä kauhukirjallisuuden klassikosta.

Kaikki tämä täsmentyy lähiaikoina ja kerron aiheista täällä ensi tilassa.