Viikonloppuna vaasalaiset maksoivat päästäkseen metsään säikyteltäviksi Kuokkamummo-polulle, mutta samaan aikaan klovnihahmot ilmeisesti tarjosivat kilpailevaa palvelua ilmaiseksi eri puolella Suomea.

Neuvo kaikille maailman pahoille klovneille: Älkää jumalan tähden säikytelkö pahaa-aavistamattomia sivullisia, vaan hankkikaa maksavia asiakkaita. Kuokkamummo-polun kaikki viisi päivää myytiin loppuun ennätysajassa ja vastaanotto on ollut hyvin innostunutta.

Klovniepidemia ei sinällään ole mikään uusi asia. Kirjoitin jo yli vuosi sitten siitä, kuinka ilmiö nousee esiin tasaisin väliajoin. Uutta on ainoastaan se, että nettiaikana vauhti ja intensiteetti on aivan toinen. Mediakin on tietysti tehnyt kaikkensa saadakseen kuminaamioissa heiluvat teinit vaikuttamaan mahdollisimman vaarallisilta.

Kuiskaava tyttö -romaani voi hyvin ja siitä puhutaan siellä sun täällä. En nyt listaa linkkejä kritiikkeihin, sillä niitä on ehtinyt tulla paljon. Lähes kaikki ovat olleet positiivisia, mikä on tavallaan yllätys. Kuokkamummo (2014) oli minulle eräänlainen läpimurto piirun verran suurempaan lukijakuntaan, jolloin käy usein niin, että seuraava romaani on altavastaajan asemassa ja siltä odotetaan liiaksi ”samaa” kuin edelliseltä. Onneksi Kuiskaava tyttö on saanut osakseen ymmärrystä ja ylistystä myös niiltä lukijoilta, jotka hyppäsivät kelkkaan Kuokkamummon myötä.

Kierrän puhumassa Kuiskaavasta tytöstä aina marraskuun lopulle saakka, mutta laitan nyt tähän muutaman lähiaikojen tapahtuman:

La 29.10. Helsingin kirjamessut: Pelon anatomia -paneeli (Mika Waltari -lava klo 16)

Ma 31.10. Pelkoilta (Juha-Pekka Koskisen ja Taru Torikan kanssa) kirjakauppa Niteessä Helsingissä (Fredrikinkatu 35, klo 17-19. Keskustelu kuullaan myös Radio Helsingissä ti 1.11. klo 20)

Ti 1.11. Kirjailijavierailu Suvilahden kirjastossa (Vaasa, klo 17.30)

To 3.11. Kirjailijavierailu Haapaveden kirjastossa (klo 18-19)

Lisäksi olin hiljattain Radio Rockissa Jone Nikulan vieraana ja Huomenta Suomen Kirjakeskiviikossa. Edellisen podcastiin en löydä linkkiä, mutta Kirjakeskiviikon haastattelun voi katsoa täällä.