Kirjailijan kesästä on loma kaukana. Kaksi deadlinea puskee päälle ennen elokuuta ja niiden jälkeen jatkuu seuraavan romaanin kirjoittaminen.

Pari esiintymistäkin on listalla, ensimmäinen aivan pian eli kahdettakymmenettä vuottaan viettävän Tuska-festivaalin paneeli otsikolla Helvetin mustaa pt. 2 (ykkönen oli viime vuonna). Paneelia vetää kansainvälisestikin meritoitunut metallitutkija Toni-Matti Karjalainen ja lisäkseni keskustelemassa ovat Radio Rockin toimittaja Laura Vähähyyppä, muusikko Kimi Kärki (mm. Reverend Bizarre ja läpeensä mainio Lord Vicar), Viljami Puustinen, joka on entinen Rumban päätoimittaja sekä 22-Pistepirkko– ja Kingston Wall -historiikkien tekijä.

Elokuussa on sitten tulossa Worldcon, jonka yksityiskohdista ilmoitan myöhemmin. Pyhistä lupauksistani huolimatta en ole koskaan käynyt yhdessäkään conissa, joten tulikaste tulee nyt sitten isoimmassa mahdollisessa tämän lajin tapahtumassa. Epätietoisille kerrottakoon, että kyseessä on maailman suurin spefi-teemainen tapahtuma ja paikkana on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsinki. Kunniavieraana on oman Johanna Sinisalomme lisäksi mm. Nalo Hopkinson ja muut vahvistetut vieraat voi nähdä täällä.

Kesän kirjoista pitää jo tässä vaiheessa mainita Jukka Laajarinteen Pinnan alla pimeä, johon jäin totaalisesti koukkuun pari viikkoa sitten, vaikka tarkoitus oli säästää romaani heinäkuulle. Palaan asiaan varmasti.