Torstaina alkavilla Helsingin kirjamessuilla minulla ei ole uutta kirjaa esiteltävänä (joitakin vanhoja jaan pari kappaletta messuilla ilmaiseksi, mistä lisää viestin lopussa). Siitä huolimatta tämänvuotisesta on tulossa historiallinen.

Syy on se, että tapaan kasvotusten Anne Leinosen ja Boris Hurtan, kun keskustelemme kauhukirjallisuudesta sunnuntaina (Takauma -lava klo 15.30). Molemmat ovat olleet kirjailijanurani kannalta äärimmäisen tärkeitä ihmisiä, mutten ole koskaan päässyt heitä tapaamaan.

Itse asiassa Anne Leinosen kanssa kohtaamme jo torstaina Vesa Sisätön vetämässä Osuuskumman historiallista kauhua käsittelevässä paneelissa, jossa meidän lisäksemme ovat mukana Tiina Raevaara, Jussi Katajala ja Samuli Antila (Mika Waltari -lava klo 11.30). Jussi Katajalaa ja Samuli Antilaakaan en ole aiemmin tavannut, vaikka nimet ovat tuttuja jo vuosien takaa.

Lisäksi esiinnyn perjantaina klo 17 ja sunnuntaina klo 13.30 Haamu Kustannuksen pisteessä (osasto 6e138, Wine Corneria vastapäätä). Keskustelemme Virpi Hämeen-Anttilan kanssa sekä kauhukirjallisuudesta sekä toimittamastani Valkoiset varpaat -novelliantologiasta.

Mutta niistä ilmaiseksi jaettavista kirjoista: Kuokkamummon pokkarilähetys saapui eilen, mutta sitä saa messuilta ostettuakin. Sen sijaan englanninkielistä versiota The Black Tongue tuskin saa. Sitä on kuitenkin edelleen tornimaisissa pinoissa pöydälläni.

Jos siis haluat levittää Kuokkamummon legendaa ei-suomenkielisille (vaikkapa joululahjaksi), tule johonkin noista yllä mainituista tilaisuuksista ja nykäise hihasta! Otan mukaan muutaman printtikirjan ja äänikirjan (mp3 cd -formaatti) ja annan ne ensimmäisille haluaville ilmaiseksi signeerauksien kanssa. Tuota James Patrick Croninin dramaattisesti lukemaa äänikirjaa voin suositella lämpimästi!

Ja toivottavasti tapaan taas paljon teitä, jotka luette kirjojani. Olette suuren osan vuodesta eräänlainen haamuarmeija, jonka olemassaoloa alkaa kirjailijakammion vainoharhaisessa hiljaisuudessa epäillä…