Viime päivityksen jälkeen tapahtunutta: Turun kirjamessuilta jäi mukaan muun muassa Päivi Alasalmen romaani Riivatut, joka käsittelee Hämeessä 1800-luvun lopulla kirjattua poltergeist-tapausta. Tämä kiilaa lukulistalla nyt ykköseksi.

Ennen kirjamessuja kävin Ylen Aamun kirja -ohjelmassa Kaisa Pulakan haastattelussa. Lisäksi olin vieraana Yle Radio 1:n uudessa Luomiskertomus-ohjelmassa, jossa kerroin muun muassa Leväluhta-romaanin tärkeimmän lauseen (siis kirjailijan mielestä, lukija tietysti päättää nämäkin asiat).

Kirjamessujen yhteydessä oli sopivasti myös Turun filharmonisen orkesterin The Horror -konsertti, jossa kuultiin Turun yliopiston kuoron avustuksella mm. Jerry Goldsmithin Ave Satani (Ennustus-elokuvasta) sekä monta muuta klassikkoa. Täysin vastoin odotuksia myös John Carpenterin Halloween-tunnari soi orkesterin käsittelyssä komeasti.

Tulevana lauantaina on Jyväskylässä Lokacon-tapahtuma, jossa keskustelemme Anne Leinosen ja Terhi Tarkiaisen kanssa klo 14.15. ”uuden suomalaisen kauhun noususta”. Sunnuntaina vedän Veturitalleilla myös intensiivisen kirjoituskurssin, ensimmäiseni ainakin viiteen vuoteen. Saa nähdä, kuinka käy.

Helsingin kirjamessuviikonloppu lähestyy myös, mutta sen ohjelmasta myöhemmin.

Ja tiedän että Leväluhdasta on ollut puhetta monilla areenoilla, mutta kiireistä johtuen en ole ehtinyt perehtyä asiaan tarkemmin, joten jossakin vaiheessa lienee aiheellista listata blogeja ja muita tännekin. Yritän pitää asian mielessä!