Tulevana viikonloppuna 6.-7.4. järjestetään kolmatta kertaa KauhuCon-tapahtuma, jossa on tällä kertaa mukana itselleni erityisen mieluisa ruotsalaisvieras eli kauhukirjailija ja pelisuunnittelija Anders Fager. Andersin avajaispuheen otsikko on Sex, Tentacles and Tea. Väitän että jokaisen genrestä kiinnostuneen kannattaa käydä se lauantaina kuuntelemassa!

Olen itse mukana Joonas Wideniuksen vetämässä Locality in Horror Writing -paneelissa lauantaina klo 14 Andersin ja Jukka Laajarinteen kanssa. Tapahtuman koko ohjelma täällä. Toisena kunniavieraana on Tiina Raevaara, jonka esiintyminen on sunnuntaina klo 12. Kuriositeettina mainittakoon myös kasariheviyhtye WASPin kitaristin Douglas Blairin esiintyminen, jossa hän kertoo kauhuaiheisesta rock-oopperaprojektista.

Leväluhta-romaanista otettiin joulun alla toinen painos, ja siitä on kirjoitettu vielä tämän vuoden puolellakin (nykyisen kirjallisuusmaailman logiikassahan kyseessä on jo tavallaan ”vanha” teos). Luultavasti unohdan jotakin merkittävää, mutta uusimmassa Tähtivaeltajassa on Kaisa Rannan arvio, ja filosofian professori Tommi Lehtonen kirjoitti blogissaan romaanissa toistuvasta buddhalaisesta mantrasta vapautukoot kaikki aistivat olennot kärsimyksestä.

Tällä hetkellä yritän tasapainotella vähän liiankin monen kirjoitustyön kanssa, mutta niistä kerrottakoon myöhemmin. Ei liene yllätys, että yksi niistä on romaanikäsikirjoitus, joka ilmestynee vuonna 2020.

Lisäksi olen löytänyt pitkästä aikaa uuden mielenkiintoisen kauhukirjailijan eli kanadalaisen Gemma Filesin. Ehkä pääsen kertomaan hänestäkin KauhuCon-paneelissa, joten tule lauantaina paikalle!