Marko Hautala

Turun kirjamessut

Turun kirjamessut ovat melkein ovella. Oheinen kuva on samaisesta tapahtumasta vuodelta 2009. En ikävä kyllä löytänyt tästä Turun Sanomien jutun nettiversiosta kuvaajan nimeä, mutta joka tapauksessa muistan tuosta tilanteesta sen verran, että vieressä istuivat kollegat Jyrki Vainonen ja Jari Järvelä eli nauran jollekin heidän jutulleen (sivuhuomautuksena mainittakoon, että Järvelän dekkaridebyytti Tyttö ja pommi on lajissaan poikkeuksellisen räiskyvää tavaraa).

Jos haluat tämän vuoden messuilla välttämättä kuulla lapsia teurastavasta mummosta tai tulla vaikkapa tervehtimään tai pyytämään signeerauksen, löydät minut sunnuntaina 5.10. seuraavista paikoista:

klo 15 osasto A30 (lukiolaiset haastattelevat)

klo 15.30 Fiore-lava (Tammen kustannuspäällikkö Hannu Harju haastattelee)

klo 15.50 Akateeminen kirjakauppa (signeeraus)

Varsinkin tuo lukiolaisten haastattelu on ollut aiempina vuosina mielenkiintoinen. Kun varttuneempi kirjallisuusihminen haastattelee kirjailijaa, hän yleensä ikään kuin ryhtyy haastattelijaksi, jonka pitää olla sivistynyt ja kultturelli ja sitä rataa. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta nuorempien lukijoiden kysymyksissä on yleensä tullut esiin yllättäviä näkökulmia. Ja joka tapauksessa viime romaanini eli Unikoiran Nuori Aleksis -palkintoehdokkuuden perusteella minulla on myös nuoria lukijoita, mistä kuka tahansa kirjailija olisi iloinen.

Kuokkamummoon liittyen on tulossa myös eräs jännittävä uutinen, mutta joudun istumaan sen päällä vielä messujen yli. Voitte olla varmoja, että lisätietoja tulee tänne ensi tilassa.

Siihen asti toivotan syksyä ja pimeitä iltoja. Mainio aika lukea esimerkiksi Thomas Ligottin viimeisin teos eli The Spectral Link.