Marko Hautala

Tulevan romaanin maisema

On vappuviikonloppu, ja omalta osaltani työn juhla kuluu hiljaisessa paikassa ja työn merkeissä. Tässä siis vain muutama uutissirpale.

Virpi Hämeen-Anttila kertoo lehtihaastattelussa Valkoiset varpaat -kokoelmaan kirjoittamastaan novellista ja genre-ennakkoluulojen turhuudesta. Jutun voi lukea Iltalehden sivuilla.

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi tilasi kirjahyllyni näytteille. Tarkemmin sanottuna edustavan otoksen hyllyssäni olevia kirjoja. Jos tie vie Sastamalaan, käy katsastamassa (kiitokset Marko Vesterbackalle, joka minua ilmeisesti Pukstaaville ehdotti ja jonka omakin kirjahylly on näytteillä). Siellä on kaikkea pokkarikauhusta klassikoihin ja Savukeitaan esseeteoksiin ja tietysti Jungin Punainen kirja.

Työntäyteinen viikonloppu tarkoittaa sitä, että saan keskittyä vain ja ainoastaan romaanin kirjoittamiseen. En tietenkään paljasta tarinasta mitään, mutta aina ennen kuin alan kirjoittaa, asettaudun tunnelmaan katsomalla eräällä jo lapsuudesta tutulla paikalla kuvaamani videopätkän.

Olen käynyt monessa temppelissä ja luolassa ja hautakammiossa, mutta lähin on usein paras, kun vain ymmärtää katsoa.